Aktiviteter

Järsnäs MGK har flera aktiviteter som passar de flesta. Utbudet kan variera från en termin till en annan beroende på tillgång på ledare och hur många deltagare som visar intresse för passen. För att delta måste du eller ditt barn ha giltigt medlemskap för innevarande år. Innegympaskor är obligatoriskt för alla deltagare bortsett från barn som kan vara barfota.

Pandemi

Danspass

Vi dansar in veckan i Järsnäshallen!
Dans är kul, vi alla har det inom oss och i det här passet får du släppa loss och ha roligt till enkel koreografi!
Vi svänger loss till goa låtar som du känner igen och du kör din egen stil. Du lämnar passet med en härlig känsla i kroppen och ett leende på läpparna

Måndagar med start 17 januari kl. 19:30
Ledare: Ellen och Ulla

Styrka/flex

Styrka: Vi ökar styrkan i våra muskler genom progressiv överbelastning med kroppen som redskap. I vissa övningar tar vi hjälp av gummiband som är ett bra och skonsamt sätt att belasta musklerna på.

Flexibilitet, rörlighetsträning
Vi tränar rörlighet som är viktigt för att undvika stelhet och skador men även bibehålla eller bygga en god hållning samt göra träningen mer effektiv och avslappnad. Vi involverar flera leder och muskler samtidigt på ett roligt och varierar sätt, vilket leder till att du blir smidigare i kroppen.
Även balansen utmanas under flexdelen. Med regelbunden rörlighetsträning kan vi känna utveckling i kroppen långsiktigt. Passet innehåller pulshöjande övningar och rörelser men utan hopp och studs!

Tisdagar med start 18 januari kl. 19
Ledare: Malin.

Cirkelfys

Det här är ett pass med fokus på styrka för hela kroppen. Vi tränar i olika stationer och med olika övningar med hjälp av redskap eller din egen kroppsvikt. Passet kräver inga förkunskaper och du kan anpassa det efter din egen förmåga.

Ledare: Malin, Ellen och Therese.
Passet har redan börjat för terminen och det går bra att hoppa med för den som vill.

Onsdagar kl.18:00.

Innebandy

För dig som fyllt 15 år och uppåt. Gruppen startar om vi får tillräckligt med deltagare.

Torsdagar kl. 19:00 start 27 januari
Ansvarig: Pär Jansson. Anmälan i förväg till
par.jansson85@gmail.com

Löparskola (pågår fram till 1 maj)

Vi kommer under sju tillfällen gå igenom grunderna i löpning så som hållning, armpendling, steglängd, fotisättning och lutning. Du kommer förutom löpteknik även få träna löpstyrka och rörlighet.
Ledare: Helena. Anmäl dig via SMS till Helena på 0730-220096. Medlemskap krävs och avgiften betalar du i samband med start.
Alla tider och upplägg hittar du under länken här

Avgift 300 kr.